Header Ads Widget

Responsive Advertisement

গাজৰৰে কি বনাব পাৰি ? এই তিনিটা ৰেচিপিৰ দ্বাৰা হালৱাৰ সোৱাদ পাহৰি যাব - Carot Recipes

গাজৰৰ হালৱাৰ বাহিৰেও ইয়াত আমি আপোনালোকক জনাইছো গাজৰৰ পৰা তৈয়াৰী তিনিটা সুস্বাদু আৰু স্বাস্থ্যকৰ ৰেচিপিৰ বিষয়ে, যিবোৰ আপুনি শীতকালত প্ৰতিদিনে বনাব পাৰে।


শীতৰ আগমনৰ লগে লগে বজাৰত সতেজ, ৰঙা গাজৰৰ আবিৰ্ভাৱ হয়। সাধাৰণতে গাজৰৰ কথা ভাবিলে প্ৰথমে মনলৈ আহে গাজৰৰ হালোৱা। কিন্তু গাজৰ কেৱল হালৱাৰ বাবে নহয়; ইয়াৰ সহায়ত বিভিন্ন ধৰণৰ সুস্বাদু, স্বাস্থ্যকৰ আৰু সহজ ৰেচিপি তৈয়াৰ কৰিব পাৰি।

ইয়াত, আমি আপোনালোকৰ বাবে লৈ আহিছো তিনিটা আচৰিত গাজৰৰ ৰেচিপি যিবোৰ আপুনি এই শীতকালত নিশ্চিতভাৱে চেষ্টা কৰিব লাগে। শীতকালত গাজৰ আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ। ভিটামিন এ, ফাইবাৰ, আৰু এন্টিঅক্সিডেন্টৰে সমৃদ্ধ, আপুনি এই সহজ আৰু সুস্বাদু ৰেচিপিসমূহত ইয়াক অন্তৰ্ভুক্ত কৰি আপোনাৰ মেনুত এটা মজাৰ টুইষ্ট যোগ কৰিব পাৰে। ইয়াত গাজৰৰ হালৱাৰ উপৰিও আমি তিনিটা সুস্বাদু আৰু স্বাস্থ্যকৰ গাজৰৰ ৰেচিপিৰ কথা কৈছো যিবোৰ আপুনি শীতকালত প্ৰতিদিনে বনাব পাৰে।

1. গাজৰ পৰঠা




গাজৰৰ পৰাঠা স্বাস্থ্যকৰ আৰু সোৱাদযুক্ত ব্ৰেকফাষ্টৰ বিকল্প। ইয়াক বনোৱাৰ উপাদানসমূহ মন কৰক:

দুকাপ ঘেঁহুৰ আটা
এক কাপ কুটি লোৱা গাজৰ
এক চামুচ জিৰা গুটি
এটা মিহিকৈ কটা সেউজীয়া মৰিচা
এটা ধনীয়া পাত
সোৱাদ অনুসৰি নিমখ
ঘিউ/তেল

গাজৰৰ পৰাঠা ৰেচিপি

১ম স্তৰ - এটা বাটিত আটা লৈ গাজৰ, সেউজীয়া জলকীয়া, নিমখ, ধনীয়া মিহলাই লওক।
২য় স্তৰ - অলপ অলপকৈ পানী দি কোমল পিঠাগুৰি এটা কৰি গুড়ি কৰি লওক।
৩য় স্তৰ - পৰঠাত ঘিউ বা তেল লগাই গৰম কেৰাহীত ভাজিব।
৪ৰ্থ স্তৰ - দৈ বা আচাৰৰ সৈতে গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

2. গাজৰৰ চূপ




শীতকালৰ ঠাণ্ডা ৰাতিৰ বাবে গাজৰৰ চূপ হৈছে নিখুঁত আৰামদায়ক খাদ্য। এই চূপ সুস্বাদু হোৱাই নহয় ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে। গাজৰৰ জোল বনাবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা উপাদানসমূহ মন কৰক।

৩-৪ টা গাজৰ
১ টা টমেটো
আদাৰ সৰু টুকুৰা এটা
এচামুচ ক’লা জলকীয়া
নিমখ
অলপ মাখন

গাজৰৰ চূপৰ ৰেচিপি

১ম স্তৰ - প্ৰেচাৰ কুকাৰত কটা গাজৰ, টমেটো, আদা উতলাই লওক।
২য় স্তৰ - ঠাণ্ডা কৰি মিক্সাৰত পিহি লওক।
৩য় স্তৰ - কেৰাহীত মাখন গৰম কৰি পিউৰিখিনি দি নিমখ আৰু জলকীয়া দি জুতি লওক।
৪ৰ্থ স্তৰ - ৫ মিনিট উতলাই পৰিবেশন কৰক।

3. গাজৰৰ চিলা




গাজৰ চিলা হৈছে দ্ৰুত, প্ৰটিন সমৃদ্ধ খাদ্য। এই খাদ্য ব্ৰেকফাষ্ট বা লঘু আহাৰ গ্ৰহণৰ বাবে একেবাৰে উপযুক্ত। বনাবলৈ,

এক কাপ গ্ৰাম আটা
একাপ কুটি লোৱা গাজৰ
এটা মিহিকৈ কটা পিঁয়াজ
এটা সেউজীয়া মৰিচা
এটা ধনীয়া পাত
এটা নিমখ
এটা পানী

গাজৰৰ চিলা ৰেচিপি

১ম স্তৰ - গ্ৰাম আটাত পানী দি বেটাৰ প্ৰস্তুত কৰক।
২য় স্তৰ - গাজৰ, পিয়াঁজ, নিমখ, আৰু মছলা দিব।
৩য় স্তৰ - কেৰাহীত অলপ তেল দি ঘূৰণীয়া চিলাখিনি থৈ দিব।
৪ৰ্থ স্তৰ - দুয়োফালে সোণালী বৰণৰ হোৱালৈকে ভাজিব।

Post a Comment

0 Comments