কল নিজৰ মাজতে এটা উপযুক্ত আহাৰ। এইখিনি খালে অন্ত্ৰত ভাল বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধি পায়। ই খাদ্য আঁহৰ ভাল উৎস, যাৰ বাবে ইয়াক হজম কৰাত বিশেষ অসুবিধা নহয় আৰু ইয়াৰ ফলত কোষ্ঠকাঠিন্যও নহয়। আহক, এই লেখাটোত আমি আপোনালোকক ক’ম চেলিব্ৰিটি নিউট্ৰিচনিষ্ট ৰুজুতা দিৱেকাৰে কোৱা ৫টা উপায়, যাৰ সহায়ত আপুনি ইয়াক গ্ৰীষ্মকালত আপোনাৰ খাদ্যৰ অংশ হিচাপে গঢ়ি তুলিব পাৰিব।
দিনটো কলৰ দ্বাৰা আৰম্ভ কৰক
ৰুজুতা দিৱেকাৰে নিজৰ ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম ইনষ্টাগ্ৰামত জনাইছে যে আপুনি কলৰ সৈতে দিনটো আৰম্ভ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ সহায়ত মাইগ্ৰেইন, এচিডিটি আৰু ভৰিৰ ক্ৰেম্প ভাল হ’ব পাৰে।
মধ্যাহ্ন আহাৰ হিচাপে
মধ্যাহ্ন ভোজনত কল সেৱন কৰিলে শৰীৰ শক্তিশালী কৰিব পাৰি। ইয়াক সেৱন কৰিলে হাইপোথাইৰয়ডিজমৰ ফলত হোৱা ভাগৰ আৰু এলাহৰ পৰা সকাহ পাব পাৰি আৰু দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰিলেও মেজাজ উন্নত হয় বুলিও দেখা গৈছে।
পৰম্পৰাগত খাদ্যৰ দৰে
ৰুজুতা দিৱেকাৰে কয় মহাৰাষ্ট্ৰত খোৱা পৰম্পৰাগত খাদ্য শিক্ৰানৰ কথা। ইয়াৰ বাবে কলৰ টুকুৰা গাখীৰ, চেনি আৰু ৰুটি মিহলাই খাব পাৰে, যিটো স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ। এইদৰে কল সেৱন কৰিলে মূৰৰ বিষ আৰু মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যাৰ পৰাও সকাহ পাব পাৰে।
ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত
বহুতে ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত মিঠাই খাবলৈ ভাল পায়, এনে পৰিস্থিতিত পুষ্টিবিদে কৈছে যে ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ শেষত খালে ইৰিটেবল বাৱেল চিনড্ৰম (IBS) আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাব পাৰি। ইয়াত ফ্ৰুক্ট’জৰ মাত্ৰা কম হোৱাৰ বাবে চেনিৰ লোভ দূৰ কৰাৰ বাবেও ই এক স্বাস্থ্যকৰ বিকল্প।
গাখীৰৰ JUSCE বনাওক
সৰু সৰু আহাৰ গ্ৰহণ কৰা লোকসকলে খাদ্যত কলৰ মিল্কশ্বেক অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব। ৱৰ্কআউটৰ পিছত বা গভীৰ নিশা অধ্যয়ন কৰা শিশুৰ বাবেও এইটো এটা নিখুঁত বিকল্প, যিয়ে কেৱল হজম শক্তি উন্নত কৰাই নহয়, তেওঁলোকৰ ভোক দূৰ কৰে।
0 Comments:
Post a Comment