ঔষধি গুণেৰে সমৃদ্ধ তুলসী পাতৰ লগতে তুলসীৰ পাতৰ পানীও আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ হিচাপে প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। তুলসী পানীৰ কিছুমান আচৰিত স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জনাওক।
তুলসীৰ পাতত পোৱা সকলো উপাদানেই আপোনাৰ সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যক শক্তিশালী কৰি ৰখাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। তুলসীৰ পাত আপোনাৰ দৈনন্দিন খাদ্যত বিভিন্ন ধৰণে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰি। কিন্তু প্ৰতিদিনে তুলসীৰ পাতৰ পানী খোৱাটো আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অধিক উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। তুলসী পানীৰ স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জনাৰ আগতে ইয়াৰ অতি সহজ ৰেচিপিৰ বিষয়ে তথ্য লাভ কৰিব লাগে।
তুলসীৰ পানী কেনেকৈ বনাব?
তুলসীৰ পানী বনাবলৈ প্ৰথমে তুলসীৰ পাতবোৰ পৰিষ্কাৰ পানীৰে ভালদৰে ধুব লাগে। এতিয়া কেৰাহীত ২ কাপমান পানী দি উতলিবলৈ দিব। ইয়াৰ পিছত সিজোৱা পানীত তুলসীৰ পাত দি এই পানী ৫ৰ পৰা ১০ মিনিটমান উতলাব লাগে। এতিয়া এই পানী কাপত ফিল্টাৰ কৰি তাত মৌ দি পান কৰিব পাৰিব।
তুলসী পানী স্বাস্থ্যৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ
প্ৰতিদিনে পুৱা খালী পেটত তুলসীৰ পানী খালে বতৰ পৰিৱৰ্তনৰ ফলত হোৱা চৰ্দি আৰু কাহৰ পৰা বহু পৰিমাণে সকাহ পোৱা যায়। এন্টিবেক্টেৰিয়েল গুণেৰে সমৃদ্ধ তুলসী পানীয়েও আপোনাৰ শৰীৰক বিষমুক্ত কৰাত সহায়ক বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। তুলসীৰ পানীত পোৱা উপাদানে আপোনাৰ মন আৰু শৰীৰক শিথিল কৰি তুলিব পাৰে।
বহু সমস্যাৰ পৰা সকাহ পাব
যদি আপুনি পেটৰ সকলো সমস্যাৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰে তেন্তে তুলসী পানী খাবলৈ আৰম্ভ কৰক কাৰণ তুলসী পানী আন্ত্ৰিক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও নিয়মিতভাৱে তুলসীৰ পানী খালে হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত গুৰুতৰ আৰু মাৰাত্মক ৰোগৰ সম্ভাৱনাও হ্ৰাস কৰিব পাৰি। সামগ্ৰিকভাৱে আপোনাৰ সামগ্ৰিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰাত তুলসী পানী ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ’ব পাৰে।
তুলসী পানীৰ উপকাৰিতা
বাৰিষাৰ বতৰত হোৱা ৰোগত
ডেংগু, মেলেৰিয়া, ঋতুভিত্তিক ফ্লুৰ দৰে ৰোগৰ আশংকা বাৰিষাৰ সময়ত সৰ্বাধিক। এনে অৱস্থাত চাহ-পানীৰ লগত তুলসীৰ পাত সিজাই খালে জ্বৰ আৰোগ্য হ’ব পাৰে। তুলসীৰ পাত মৌৰ লগত মিহলাই খালে উশাহ-নিশাহ আৰু শ্লেষ্মাৰ দৰে সমস্যা দূৰ হয়। ডিঙিৰ বিষৰ পৰাও তুলসীয়ে সকাহ দিব পাৰে। তুলসীৰ পাত পানীত সিজাই পান বা তুলসীৰ পানী গাৰ্গল হিচাপেও ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
বৃক্কৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰা
তুলসীৰ বহু ঔষধি গুণৰ ভিতৰত এটা হ’ল বৃক্কৰ পাথৰ নিৰাময় কৰা। বৃক্কৰ পাথৰত আক্ৰান্ত লোকে ইয়াৰ পাতৰ ৰস মৌৰ লগত খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। আয়ুৰ্বেদৰ মতে ইয়াক ছমাহৰ বাবে দি প্ৰস্ৰাৱ নলীৰ পৰা পাথৰ আঁতৰোৱাত সহায় কৰিব পাৰি। কিন্তু ইয়াৰ বাবে নিশ্চিতভাৱে ডাক্তৰৰ পৰামৰ্শ লওক। নিজৰ চিকিৎসা নকৰিব।
তেজৰ চেনি পৰিচালনা কৰে
গ্ল’বেল চাইন্স ৰিচাৰ্চ জাৰ্নেলত প্ৰকাশিত এক গৱেষণাৰ মতে খালী পেটত দুইৰ পৰা তিনিটা তুলসীৰ পাত বা এচামুচ তুলসীৰ ৰস খালে তেজত শৰ্কৰাৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায়ক হয়। আন এক অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে উপবাসৰ সময়ত তুলসী সেৱনে তেজৰ চেনিৰ পৰিমাণ যথেষ্ট হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
ছালৰ সংক্ৰমণৰ পৰা সকাহ
তুলসীৰ এন্টি-বেক্টেৰিয়েল, এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী আৰু এন্টি-ভাইৰেল গুণ আছে যিয়ে ছালৰ সংক্ৰমণ হ্ৰাস কৰি লাহে লাহে ইয়াক নাইকিয়া কৰে। তুলসীৰ ৰসৰ ব্যৱহাৰে ভেঁকুৰৰ সংক্ৰমণ আৰু অন্যান্য প্ৰকাৰৰ ছালৰ সংক্ৰমণৰ চিকিৎসাত সহায় কৰে। ইয়াৰ দ্বাৰা লিউকোডাৰ্মা নিৰাময়ও কৰিব পাৰি।
মানসিক চাপ হ্ৰাস কৰে
তুলসীক এডাপ্টোজেনিক বুলি গণ্য কৰা হয় যিয়ে মেজাজৰ দোলাচল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে আৰু শান্তি আৰু মানসিক স্পষ্টতা বৃদ্ধি কৰে। পৰিৱৰ্তিত পৰিস্থিতিৰ লগত খাপ খুৱাবলৈ শৰীৰৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।
হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য
পবিত্ৰ তুলসী হৈছে ভিটামিন চি আৰু ইউজেনলৰ দৰে এন্টিঅক্সিডেন্টৰ ভঁৰাল, যিয়ে ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ ক্ষতিকাৰক প্ৰভাৱৰ পৰা হৃদযন্ত্ৰক ৰক্ষা কৰে। ইয়াৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট উপাদান আদা, নহৰু, ৰঙা আঙুৰ আৰু প্লামৰ সমান।
ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰে
ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰাত তুলসী ফলপ্ৰসূ। ইয়াত পটাছিয়াম, ভিটামিন এ আৰু চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। চাৰিৰ পৰা ছয় সপ্তাহলৈকে প্ৰতিদিনে খালী পেটত তুলসী সেৱন কৰাটো বাঞ্ছনীয়।
(এই লেখাটো সাধাৰণ তথ্যৰ বাবে, যিকোনো প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক)
0 Comments:
Post a Comment