গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে চ্যুইংগাম চোবোৱাৰ অভ্যাস আপোনাৰ বাবে বহু দিশত উপকাৰী হ’ব পাৰে, আনহাতে একাংশ বিশেষজ্ঞই কয় যে আপুনি বেছিকৈ চ্যুইংগাম চোবাই খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে।
আপুনি নিশ্চয় প্ৰায়ে আপোনাৰ ওচৰ-চুবুৰীয়া বহু লোকক চ্যুইংগাম চোবাই থকা দেখিছে, হয়তো আপুনিও ইয়াৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত। কিন্তু ইয়াৰ উপকাৰ আৰু অসুবিধাৰ বিষয়ে জানেনে? বছৰ বছৰ ধৰি মানুহে বিভিন্ন ধৰণৰ চ্যুইংগাম চোবাই আহিছে।
প্ৰথম অৱস্থাত গছৰ ৰসৰ পৰা চ্যুইংগাম তৈয়াৰ কৰা হৈছিল, পিছলৈ ইয়াৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰিবলৈ বহু ধৰণৰ সোৱাদ যোগ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা হৈছিল। কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে চ্যুইংগামৰ অভ্যাস আপোনাৰ বাবে বহু দিশত উপকাৰী হ’ব পাৰে, আনহাতে কিছুমান বিশেষজ্ঞই কয় যে আপুনি বেছিকৈ চ্যুইংগাম চোবাই খোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে।
যদি আপুনিও চ্যুইংগাম ৰাখে তেন্তে অহাবাৰ চোবাই খোৱাৰ আগতে ইয়াৰ উপকাৰ আৰু অসুবিধাৰ বিষয়ে জানি লওক।
চ্যুইংগামত কি কি উপাদান থাকে?
চ্যুইংগাম হৈছে কোমল আৰু ৰবৰৰ দৰে খাদ্য বস্তু যিটো চোবাই খালেও গিলি নাথাকে। ব্ৰেণ্ডভেদে চ্যুইংগামৰ সোৱাদ বেলেগ বেলেগ হ’ব পাৰে।
চ্যুইংগাম ৰেজিন ব্যৱহাৰ কৰি তৈয়াৰ কৰা হয়, যিবোৰ যোগ কৰি আঠা শক্তিশালী কৰি একেলগে ধৰি ৰখা হয়। কিছুমান চ্যুইংগামতো সংৰক্ষক ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যিবোৰ যোগ কৰি ইয়াৰ শেল্ফ লাইফ বৃদ্ধি কৰা হয়।
চ্যুইংগামৰ উপকাৰিতাৰ কি কি?
বহু গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে যদি আপুনি চ্যুইংগাম কৰি থাকে, তেন্তে ইয়াৰ পৰা আপুনি বহু উপকাৰ লাভ কৰিব পাৰে। মনোযোগ আৰু একাগ্ৰতা বৃদ্ধিত ই সহায়ক। ২০১৩ চনত ব্ৰিটিছ জাৰ্নেল অৱ চাইক’লজিত প্ৰকাশিত এক অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে চ্যুইংগামে মানসিক সজাগতা আৰু একাগ্ৰতা বৃদ্ধি কৰে। বিশেষকৈ দীঘলীয়া সময় কাম কৰা বা পঢ়া-শুনা কৰা লোকৰ বাবে ই উপকাৰী হ’ব পাৰে।
চ্যুইংগাম খোৱাৰ অভ্যাসে মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগও হ্ৰাস কৰে। চ্যুইংগামে কৰ্টিছল (ষ্ট্ৰেছ হৰম’ন)ৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগ দূৰ হয়।
চ্যুইংগামে লালা উৎপাদনও বৃদ্ধি কৰে, যিটো আপোনাৰ বাবে হজম শক্তি আৰু এচিডিটি হ্ৰাস কৰাত উপকাৰী হ’ব পাৰে।
মুখৰ দুৰ্গন্ধ কমোৱাৰ বাবেও ইয়াৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে।
ইয়াৰ ক্ষতিকাৰক জানি লওক
চ্যুইংগামৰ বহু উপকাৰ হ’লেও ইয়াৰ কিছু অসুবিধাও জনাটো জৰুৰী।
আমেৰিকান ডেণ্টেল এছ’চিয়েশ্যনে এক প্ৰতিবেদনত উল্লেখ কৰিছে যে সঘনাই আঠা চোবাই খালে টেম্প’ৰ’মেণ্ডিবুলাৰ জয়েণ্ট ডিছঅৰ্ডাৰ হ’ব পাৰে, যাৰ ফলত চোলাত বিষ আৰু জঠৰতা হ’ব পাৰে। অত্যধিক আঠা চোবাই চোলাৰ পেশীত অতিৰিক্ত চাপ পেলাব পাৰে। চেনিযুক্ত চ্যুইংগাম অত্যধিক সেৱন কৰিলে দাঁতত গহ্বৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে।
চেনিবিহীন চ্যুইংগাম এটা উত্তম বিকল্প। কিশোৰ-কিশোৰীসকলৰ ওপৰত কৰা এক অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে অত্যধিক আঠা চোবাই খালে মাইগ্ৰেইন আৰু মূৰৰ বিষৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে।
এইবোৰ কথা মনত ৰাখিব
স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে যদি আপুনি চ্যুইংগাম ভাল পায় তেন্তে জাইলিটলৰ দ্বাৰা তৈয়াৰী চেনিবিহীন আঠাই সৰ্বোত্তম হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত এলাৰ্জি হোৱা কোনো উপাদান নাথাকে, গতিকে আঠাত থকা উপাদানৰ তালিকাখন নিশ্চয় পঢ়ক। সীমিত পৰিমাণত চ্যু গাম।
বি:দ্ৰ: চিকিৎসা প্ৰতিবেদনৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা তথ্যৰ ভিত্তিত এই লেখাটো প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
অস্বীকাৰ: AerialEyes.inৰ স্বাস্থ্য আৰু ফিটনেছ শিতানত প্ৰকাশিত সকলো লেখা চিকিৎসক, বিশেষজ্ঞ আৰু শৈক্ষিক প্ৰতিষ্ঠানৰ সৈতে হোৱা আলোচনাৰ ভিত্তিত প্ৰস্তুত কৰা হয়। লেখাটোত উল্লেখ কৰা তথ্য আৰু তথ্যসমূহ AerialEyes.inৰ পেছাদাৰী সাংবাদিকসকলে পৰীক্ষা কৰি পৰীক্ষা কৰিছে। এই লেখাটো প্ৰস্তুত কৰাৰ সময়ত সকলো নিৰ্দেশনা পালন কৰা হৈছে। পাঠকৰ জ্ঞান আৰু সচেতনতা বৃদ্ধিৰ বাবে এই সম্পৰ্কীয় লেখাটো প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। AerialEyes.inই কোনো দাবী নকৰে আৰু লেখাটোত দিয়া তথ্যৰ কোনো দায়িত্বও লোৱা নাই। ওপৰৰ লেখাটোত উল্লেখ কৰা নিজ নিজ ৰোগৰ বিষয়ে অধিক জানিবলৈ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লওক।
0 Comments:
Post a Comment